Κροατία: Μία καινούρια πόρτα άνοιξε για την Φυσική Καλλιέργεια - Natural Farming

Κροατία: Μία καινούρια πόρτα άνοιξε για την Φυσική Καλλιέργεια

Και πάλι στην Ελλάδα έπειτα από μια περιοδεία 3 εβδομάδων στην Κροατία.’Ενα ταξίδι που μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καινούριους  ανθρώπους, νέους στην ηλικία ή στην καρδιά  ή και στα δύο, να επισκεφθούμε αγροκτήματα, να οργανώσουμε πρακτικά εργαστήρια διήμερα  και τετραήμερα στη Ριέκα, το Σπλιτ, το Ζάγκρεμπ, να δώσουμε διαλέξεις, συνεντεύξεις και, πάνω απ΄όλα, να χτίσουμε ανθρώπινες σχέσεις.

Εκατοντάδες ανθρώπων συμμετείχαν στα εργαστήρια, πολύ μεγάλη κι η προσέλευση στις διαλέξεις. Χαρά, ενθουσιασμός, συγκίνηση ήταν έκδηλα στη διάρκεια των εκδηλώσεων. 

Είναι φανερό, όμως, πως χρειάζεται να στηρίξουμε αυτούς που θα ξεκινήσουν φυσικά αγροκτήματα στις ευρύτερες περιοχές του Ζάγκρεμπ, του Σπλιτ και της Ριέκας. Γι΄αυτό λοιπόν κρίναμε πως ένας δεύτερος γύρος είναι απαραίτητος και τον δρομολογήσαμε για την επόμενη άνοιξη. Αυτήν τη φορά όμως, θα δοθεί έμφαση στο πρακτικό σκέλος της δημιουργίας αγροκτημάτων και λαχανόκηπων, που θα εμπνεύσουν και άλλους και θα αποτελούν πρακτική απόδειξη της αλήθειας της φιλοσοφίας και της πρακτικής της Φυσικής Καλλιέργειας.

Μαζί με τον Γεράσιμο και τους ανθρώπους στην Κροατία σπείραμε και δώσαμε πολλούς σπόρους στη Μάνα Γη. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η Φύση.

Γυρίσαμε στην Ελλάδα σίγουρα πιο πλούσιοι, γιατί δημιουργήσαμε καινούργιες ανθρώπινες σχέσεις. Για εμάς, άλλωστε, ο αληθινός πλούτος είναι αυτός των ανθρώπινων σχέσεων και των σχέσεων με όλα τα πλάσματα της Φύσης.